Jobbintervju på Andøya

Da har jeg søkt på jobb som ingeniør i Forsvaret.

Jeg har alltid ønsket meg en karriere i Forsvaret, og da jeg var yngre tenkte jeg at jeg skulle gå den militære veien. Men slik ble det dessverre ikke for meg denne gangen. Heldigvis kan man gå noe som heter den sivile veien, og det er her jeg har søkt jobb.

Den dagen jeg ble ringt opp for å komme på intervju ble jeg kjempeglad, og vedkommende spurte om jeg kunne komme til Andøya for å bli intervjuet der. Selvfølgelig tenkte jeg, uten helt å vite hvor dette stedet befant seg geografisk. Jeg trodde Andøya lå et steinkast unna Oslo, men det gjør det ikke. Andøya ligger i Vesterålen, helt nord i Nordland fylke (rett nord for Lofoten).

cropped-P7020637-11.jpg

Så da var det bare å sette seg på flyet tidlig om morgenen, og ta direktefly til Andenes flyplass. Dette er en veldig liten flyplass, og jeg ante ikke hvem jeg skulle møte. Men plutselig i folkemengden ser jeg en fyr i militæruniform, og det var mannen min. Dessverre ble intervjuet mitt utsatt et par timer, så da hadde jeg litt tid for meg selv. Og Andøya er en veldig spennende øy i seg selv med mye militæraktivitet i form av fly og raketter.

Jeg tror intervjuet gikk ok, så etter 8 timer på øya var det bare å sette kursen sørover, med en liten omvei om Tromsø.