SeilNorge og Trænafestivalen

For litt siden deltok jeg på min første seilregatta. Regattaen ble gjennomført utenfor vakre Helgelandskysten. Hvor starten var ved Sandnessjøen og mål var ved Træna.

Broren min er med i SeilNorge som skipper og instruktør. SeilNorge kan tilby fantastiske turer langs norskekysten for alle som vil. De kan tilby forskjellig opplegg hvor en kan kombinere seiling med både toppturer og musikkfestival. SeilNorge består av en herlig gjeng flinke instruktører og kjekke karer. Samtidig som man kan oppleve seilturer i nydelige omgivelser, lærer de også bort hvordan man seiler.

cropped-P7110905-1-e1439635459922.jpg

Broren min sa seg selvfølgelig (ufri)villig til at lillesøster skulle få seile med han. Jeg har jo ikke så mye seilerfaring, men tenkte at dette kom til å bli en koselig tur, skikkelig kvalitetstid med bror.

cropped-P7090700-1-e1439584576978.jpg

Starten var veldig spennende med seilbåter over alt, og et lite hint av adrenalin blandet med kaos hos alle deltagerne. SeilNorge hadde mannskap på sju av de tretti båtene som deltok. De første 3-5 timene gikk kjempebra for min del, men etter timer i en båt som konstant prøver å opprettholde 45 grader kreng ble det nok for Silje. Jeg ble rett og slett båtsyk, så etter å ha svelget ned to sjøsyketabletter på rappen sovnet jeg på dekk.

Etter rundt 10 timer på havet var jeg relativt glad og lettet over å se land. Selv om vi var blant de siste båtene inn til mål ble det en real fest på Trænafestivalen, og så god stemning skal du lete lenge etter! Musikk, mennesker og natur er noe helt spesielt.

cropped-P7100757-1-e1439635437196.jpg