Vakre Helgelandskysten

Forleden helg hadde jeg en fantastisk topptur til Kvasstind (1010 moh), en topp på de Syv søstre. De Syv søstre består av syv topper og er en fjellformasjon som strekker seg bortover landskapet langs Helgelandskysten, kun et steinkast unna Sandnessjøen.

Hvis vi skal tro ryktene, så var det Petter Dass som gav fjellformasjonen navnet de Syv søstre (Jeg ser bort på De syv søstre fra båten MS Gamle Helgeland).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dagen det ble topptur hadde jeg ikke så god tid, så valget falt på Kvasstind. Mange tar 2-3 topper på en dag, jeg tok kun en. Det kan være mange grunnen til at jeg kun besteg en topp, alt i fra dårlig form, sene kvelder, eller det at jeg ikke kom meg ut av sengen og fikk spist frokost før klokken hadde slått slaget 14:00. Dårlig planlegging fra min side.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ved start var været fint og solen tittet til tider frem mellom et relativet tett skylag. Men ca halvveis var det bare tett i tett med skyer og tåke, så sikten var helt forferdelig. Jeg måtte trå varsomt, på den ene siden kunne jeg skimte 1000 m rett ned mellom skylaget, og på den andre siden var det akkurat det samme – 1000 m rett ned. Så på toppen tok det nok noe lenger tid en det vanligvis ville gjort. Jeg som også plages en del av høydeskrekk kjente at denne var på full frammarsj tilbake til hjernen min. (Pleier å klatre for å holde høydeskrekken i sjakk).

Etter litt nådde jeg toppen – Kvasstind 1010 moh – høydeskrekk, jeg slo deg igjen! For en seier! (Entusiastisk meg måtte selvfølgelig peke hver gang Tvillingene kom til syne mellom skyene, som er nabotoppen).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg er utrolig glad i å gå på tur, og har gjort det så og si hele livet. Fjellturer, skogturer, toppturer, you name it. Dessverre har det nå i de senere årene blitt noe mindre tur, og mer studieliv med “lønn” fra Lånekassen. Forhåpentligvis vil dette forandre seg nå som jeg har blitt ingeniør!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Broen tar deg med over til Sandessjøen fra fastland, og den er bare så utrolig kul!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Helgelandskysten i strålende sol (solen er bak meg).