Overlappingsuken

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da har jeg vært på øya i noen dager, og jeg må ærlig innrømme at jeg er litt sliten. Trodde folk sa det var lite stress her oppe, men ikke i mine øyne. Bagasjen min står fint plassert på gulvet på rommet mitt, og klær ligger rundt overalt. Det har rett og slett ikke vært tid til å pakke ut og komme seg ordentlig til rette. Det er alltid noe jeg skal gjøre eller lære.

Siden jeg kom opp har det vært dobbelt så mange mennesker som det egentlig skal være her, og det medfører mer aktivitet i gangene og på avdelingene. Jeg tipper og håper at hverdagen blir noe roligere når vi er alene.

Denne helgen har jeg vært så heldig å få ha min første helgevakt. Det vil si at det har blitt mye jobb og veldig mye nytt å sette seg inn i. Da snakker vi om alt i fra systemene de har her oppe til vasking av dass. Jeg synes det er utrolig artig å komme i gang, og endelig få jobbe litt som en ingeniør. Fordelen her oppe er at jeg får ta på utstyret og bli kjent med det på en helt annen måte. Går det en alarm er det jeg som må fikse det og da er det bare å lete etter feilen. Før den gamle kontingenten (de vi skal ta over for) reiser hjem må vi bruke overlappingsuken flittig. Dette er den uken jeg kan lære alt som er verdt å vite om alle systemer (samband, navigasjon, osv) her på Jan Mayen. For når de andre reiser hjem står vi her uten noen ”voksne” som kan hjelpe oss. Da er det ingeniørene mot systemet, hvor feilsøking vil bli vår beste venn.