Test av Iphone 6 vs Samsung S6 med infrarød stråling

I går kveld var jeg sammen med noen kompiser, og som timene gikk fant vi ut at vi skulle teste kameraene på Iphone 6 vs Samsung S6, men dette var ingen vanlig test. Vi skulle teste om kameraene klarte å plukke opp IR lys (infrarød stråling), og resultatet ble veldig overraskende for meg som er Iphone bruker, og tenker at Iphone er det beste som eksisterer, men dog nei.

IR lys: Infrarød stråling ligger fra 700nm – 1cm bølgelengde, som betyr at det er utenfor det synlige spekteret som er ifra 400nm – 700nm. IR lys ligger på en så kort bølgelengde at lyset ikke går gjennom vegger, i forhold til for eksempel radiobølger som ligger på 1m – 1km. Det betyr at det blotte øyet ikke klarer å observere IR lyset, men mobilkameraene klarer det.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fc/Spectre.svg/2000px-Spectre.svg.png

Test:
Vi tok i bruk en fjernkontroll fra GET, holdt volumknappen inne og sjekket hvilke av mobilene som klarte å oppfatte det infrarøde lyset.

IMG_0652

Resultat:

Iphone 6 med infrarød stråling:                                                                Samsung S6 med infrarød stråling:

IMG_0651-1         20150902_230118-1

Resultatet fra de to bildene ble som følger; Med Samsung S6 kameraet klarer man å se infrarødt lys klart og tydelig, mens Iphone 6 kameraet er langt i fra å observere denne strålingen.

Dette betyr ikke nødvendigvis at Samsung er bedre enn Iphone, men kun en fun fact.