Topptur x3

Denne helgen har vi hatt fantastisk vær her på øya, noe som er svært så uvanlig. Samtidig som det var godvær hadde jeg min første frihelg. I den forbindelse hadde jeg satt opp en detaljert plan over alt jeg skulle gjøre, fra å vaske klær til å rydde ut av bagasjen min (nei, jeg har ikke fått gjort det enda). Planen min gikk i dass og jeg fikk ikke gjort noe av det som stod på listen min.

Tingen med Jan Mayen er at de dagene det er fint vær har man litt press på seg for å komme seg ut på tur. Man kaster ikke bort en solskinnsdag på å sitte inne på stasjonen.

Vi var en gjeng som tok en formiddagstur bort til Eggøya, et gammelt vulkankrater. På veien dit dro vi også innom den gamle meteorologistasjonen som ble forlatt under andre verdenskrig. Det var en flott tur med fin utsikt og herlig vær.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter en nydelig middag fant høvdingen (stasjonssjefen Wiggo) ut at han ville på enda en tur. Jeg har sagt til meg selv at jeg aldri skal si nei takk til en tur, så Silje ble med. Dro også med meg Tor Henrik som er en av mine medingeniører. Målet for turen var Karl-Stephantoppen 551 moh. Det er mye oppover på disse toppturene, og med en så dårlig form som jeg er i ble dette til et slit.

Etter endelig å ha kavet meg opp på toppen var jeg storfornøyd, helt til jeg innså til min store fortvilelse at dette bare var en mellomtopp, Karl-Stephantoppen lå bak den toppen vi var på.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFornøyd og sliten etter å ha kommet meg opp på Karl-Stephantoppen med Tor Henrik. Stasjonssjefen Wiggo var dog ikke riktig helt mettet, så da bar det videre til neste topp som het Lunckekjegla, og enda en topp etter det.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEn glad og sliten Silje og Wiggo på toppen av Frognertoppane. Her var jeg relativt lettet over å endelig være ferdig med toppene mine for den dagen. Takk for en flott tur, jeg gleder meg veldig til de neste!