Mørketid

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I går gikk vi inn i en to måneders lang mørkeperiode, som betyr at vi ikke kommer til å se solen igjen før i midten av januar. Jeg kan vel egentlig ikke si at jeg gruer meg, for jeg er ikke helt sikker på hva en mørkeperiode innebærer. Det er jo fortsatt litt lys borte i horisonten, og vi har et fantastisk fargespill på himmelen. Jeg vet jo at det kommer til å bli mørkere, men det gjør meg faktisk ingenting, jeg er klar for mørketiden, og det som hører med.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når man har et så utrolig lys er det helt innafor med selfies!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Farvel solen, jeg kommer til å savne deg, men vi ses igjen i januar!

Er det en grunn til å feire noe, så feirer man dette på Jan Mayen. Så i helgen ble det arrangert bålkos og grilling borte ved metten (der meteorologisk institutt holder til), fordi solen forlater oss. Her er det satt opp en bitteliten hytte med navnet Nikkebu, utenfor denne hytta fyrte vi opp bål. Det var utrolig hyggelig med utsikt over havet, pølser og noe godt i koppen for de som ikke jobbet. Ja, jeg har hatt jobbhelg denne helgen, som betyr masse vasking. Selv om vi får servert alle måltidene må jeg fortsatt gjøre noe husarbeid, føler nesten at jeg vasker mere her oppe enn hjemme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA